DRONEPORT EEMSHAVEN OFFICIEEL GEOPEND

Eemshaven, 7 Juli 2021

Vandaag is DronePort Eemshaven officieel geopend door Groningen Seaports CEO Cas König en EMS Maritime Offshore Managing Directeur Marcel Diekmann.

DronePort Eemshaven is een initiatief van het DroneQ Robotics, Offshore Wind Innovation Centre (OWIC), EMS Maritime Offshore en Groningen Seaports. De luchthaven voor drones is gevestigd bij de Heliport Eemshaven en is gericht op de offshore windsector. Opleiden, ontwikkelen en testen met drones en ROV’s zal een belangrijk onderdeel zijn van de activiteiten.

Zie de video van de opening hier…

OWIC: Gedeputeerde Nienke Homan overhandigde de cheque symbolisch via een drone.

Logo Provincie Groningen

Het Offshore Wind Innovation Centre (OWIC) krijgt € 1.3 miljoen subsidie van Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en de provincie Groningen. Gedeputeerde Nienke Homan overhandigde de cheque symbolisch via een drone. Het grootste deel van het bedrag komt uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en is aangevuld met subsidie van de provincie.

Lees hier het volledige artikel: https://www.provinciegroningen.nl/actueel/nieuwsartikel/13-miljoen-subsidie-voor-innovatiecentrum-wind-op-zee/

DroneQ lanceert ROV Services

DRONEQ ROBOTICS LANCEERT ROV SERVICES

DroneQ Robotics lanceert wereldwijde ROV Services als aanvulling op Drone Services

DroneQ Robotics is een Next generation Unmanned Vehicle System Operator & Integrator, waarbij operationele processen en autonomie belangrijke factoren zijn voor operaties in de lucht, op het land, op het water en onderwater! Werkterreinen zijn onder meer onbemande aerial systemen (drones), onbemande oppervlakte vaartuigen (USV) en onderwaterdrones (ROV’s).

Lees hier het volledige artikel: https://www.droneq.nl/droneq-lanceert-rov-services/

Eerste testvluchten op Droneport Eemshaven

Eerste testvluchten op Droneport Eemshaven

22-02-2021

Op 22 februari 2021 heeft DroneQ Robotics de eerste testvluchten op de nieuwe Droneport Eemshaven uitgevoerd. Met dank aan de Heliport Eemshaven voor het faciliteren van deze dag! Op de gebieden Drone Delivery en SAR en Surveillance diensten werkt DroneQ een ontwikkel- en test & validatie programma af en de vluchten van deze dag werden in dat kader opgezet en uitgevoerd.

Het was een succesvolle dag waarbij alle procedures werden doorlopen om de vluchtveiligheid te waarborgen en de doelstellingen van het testen te behalen. Zeer geslaagde dag, mede door de goede communicatie met Heliport Eemshaven luchtverkeersleiding.

Verdere test & validatie vluchten worden ingepland.

Realisatie Droneport Eemshaven

Realisatie Droneport Eemshaven

20-01-2021

Vandaag 20 januari 2021 hebben initiatiefnemers Groningen Seaports, OWIC en DroneQ Robotics het startschot gegeven voor de stappen te nemen voor de bouw van een droneport in Eemshaven. Onder de naam DronePort Eemshaven komt er een centrum naar Heliport Eemshaven, van waaruit innovatieve drone toepassingen zoals goederenvervoer naar offshore installaties, ondersteuning bij noodsituaties en SAR-missies, monitoring, mapping, surveying, inspecties en surveillance zullen worden onderzocht, geïnitieerd en uitgevoerd.

Het initiatief voor DronePort Eemshaven werd genomen door het Offshore Wind Innovation Centre (OWIC), Groningen Seaports, Ems Maritime Offshore BV / Heliport Eemshaven en DroneQ Robotics.

In het plan voor de ontwikkeling van DronePort Eemshaven is een regierol weggelegd voor DroneQ, een bedrijf en drone operator met ervaring in het opzetten en managen van drone command centra voor maritieme toepassingen. De komende tijd zullen diverse activiteiten op de Droneport Eemshaven ontwikkeld gaan worden en het streven is naar de officiële opening nog voor de zomer toe te werken.